Heideweek Ede

Heideweek Kleurt je leven

Heideweek Ede is een jaarlijkse feestweek waarin in alle dorpen van de gemeente Ede grote en kleine evenementen plaatsvinden voor jong en oud. Enkele hoogtepunten tijdens de Heideweek zijn de Heide-optocht, spectaculaire live-optredens, de Vlegeldag, de Oud Lunterse dag, Het Vliegerfeest, Fantasieland en de Heideweek Culinair & Uitmarkt. 

Wat is de Heideweek in Ede?

De Heideweek in Ede is een megagrote feestweek in Ede. Tijdens de bloeitijd van de heide vinden er verspreid over alle dorpen van de gemeente Ede meer dan 70 evenementen plaats. De Heideweek is daarmee een van de grootste evenementen van Gelderland. Veel van deze evenementen zijn ook nog eens kosteloos te bezoeken.

Heideweek 2023
 • Heideweek 2023

Heideweek Highlights

 • Vlegeldag Bennekom

  Elk jaar weer komen duizenden bezoekers naar Bennekom om te genieten van een dag vol gezelligheid, nostalgie en folklore tijdens de Vlegeldag. 

  Foto: Defilé in de Dorpsstraat - Berry Jakobsen

  Vlegeldag Bennekom
 • Heidemarkt in Ede

  Verspreid door het centrum van Ede staan verschillende kramen en wordt oud folklore afgewisseld met entertainment.

Heideweek-evenementen

Oud Lunterse Dag

De Oud Lunterse dag is een dorpsfeest en van oorsprong een dag voor en door Lunteranen. Er worden diverse activiteiten georganiseerd zoals een braderie, een rondrit met oude voertuigen, demonstraties van oude ambachten, reutemeteut en meer.