Italiaanse sfeer in en rond Ede

La dolce vita in Ede? Nou en of. Ook hier kun je genieten van een goede koffie, Italiaans gerecht en gelato. Maar er is meer… wat denk je van een fietstocht in Italiaanse sfeer of een Italiaanse kunst in het Kröller-Müller Museum? Je leest het hier:  

De lekkerste koffie drink je hier

Een Italiaanse dag begint met een goede kop koffie. In de ochtend tot 11 uur kan dat nog een goede cappuccino of latte zijn. Later op de dag drink je een ‘caffè’, wat wij een espresso noemen. Maar dit is enkel de zetwijze van koffie. Een dubbele espresso kennen ze in Italië niet, daar bestel je een tweede kopje. Waar Italianen de koffie staand drinken, gaan wij toch graag even zitten. Wil je in en rond Ede een goede kop Italiaanse koffie drinken? Dat doe je hier:

Gelati!

Als iets de smaak van Italië oproept… dan is dat wel een goed Italiaans ijsje! Denk aan de lekkerste smaken van ambachtelijk gedraaid ijs, opgestapeld op een hoorntje. Wist je dat er bij echt Italiaans ijs minder eieren gebruikt worden, geen room, maar juist meer melk. Hierdoor is het vetpercentage van gelato ijs minder hoog en verschilt het met de smaak van normaal roomijs. Hier in en rond Ede eet je het lekkerste Italiaans ijs:

Pizza party

Typisch Italiaans eten? Dan denken we al snel aan pizza. Maar dan wel een pizza van het beste deeg, belegd met de lekkerste en verse producten. In een beetje goed Italiaans restaurant geniet je ook van een goede pasta, risotto, vlees- en visgerechten of burrata. Buon appetito bij deze Italiaanse toprestaurants!