Kerst in Ede

Welke kerstactiviteiten en -evenementen zijn er in Ede?
Op deze pagina vind je een overzicht!

Jachthuis Sint Hubertus verlicht

In de donkere dagen rondom kerst worden de lichten in en rondom Jachthuis Sint Hubertus ontstoken. Vanuit alle hoeken heeft het werk van Berlage iets unieks en dat wordt op deze manier extra zichtbaar. De lichten branden op geselecteerde dagen tussen 16.30 en 17.30 uur.  

Meer info en data
 • Kribjesroute

  Van 16 december t/m 6 januari vindt de Kribjesroute Bennekom plaats. Deze route brengt je langs verschillende kerststallen in Bennekom. De kerststallen zijn een bijzondere uitbeelding en vertelling van het kerstverhaal.

  Kribjesroute
 • IJspret in Ede centrum

  Haal je schaatsen maar uit het vet, want van 9 december t/m 20 januari kun je weer schaatsen op de overdekte ijsbaan in het centrum van Ede! 

  IJspret in Ede centrum
 • Bijzondere overnachtingen

  Deze kerstvakantie slapen op een bijzonder of uniek plekje? Het kan in Ede. 

  Bijzondere overnachtingen

Culinair kerstdiner

Wil je je dit jaar met kerst culinair laten verrassen? Neem dan eens een kijkje bij de verschillende restaurants in Ede. Er is voor ieder wat wils: van 5-sterren restaurants tot pannenkoekenrestaurants en gezellige bistro's. 

Bekijk alle restaurants

Kerstactiviteiten in Ede

Zelf je kerstboom zagen?

Met kerst een kerstboom in huis die je zelf uit het bos hebt gehaald? Dat kan! Elk jaar kun je in Het Nationale Park de Hoge Veluwe je eigen kerstboom zagen. Je kunt dan gratis een boom uitkiezen, afzagen en meenemen. Niet alleen is het een leuk gezinsuitje, ook de natuur in het Park is hiermee geholpen.

Meer info