World Food Center

Unieke locaties op het WFC-terrein

Stingerbol

De Stingerbol op het terrein van de voormalige Prins Mauritskazerne in Ede was voorheen het enige oefencentrum van Nederland voor de luchtdoelartillerie. Het is een van hoogtepunten uit de Edese militaire historie. Hier vinden tevens kunstexposities plaats.

Bezoek de Stingerbol

Akoesticum

Akoesticum is gevestigd in de voormalige Johan Willem Frisokazerne uit 1906 en is het nationaal trainingscentrum voor muziek, dans en theater in Ede. 

Bekijk Akoesticum
Akoesticum Ede - Bezoek Ede

Mauritskazerne

De Mauritskazerne is een rijksmonument in Ede met een rijke historie. Deze voormalig militaire kazerne doet dienst als inspirerende evenementenlocatie, maar diende vroeger voor veel verschillende doeleinden.

Meer informatie

World Food Experience

Vanaf 2026* opent de World Food Experience op het WFC-terrein: een thema-attractie over voedsel die bezoekers meeneemt op een persoonlijk voedselavontuur. Bij de Experience kun je beleven welke impact voedsel heeft op het lichaam en de planeet. Ook word je spelenderwijs bewust gemaakt van de aspecten rondom ons eten, maar ook van de consequenties die onze keuzes hebben op het dagelijkse eten. 

Ga alvast mee op avontuur in de World Food Experience! 

*datum onder voorbehoud

Locaties World Food Center