Wandelen in Ede

Met een oppervlakte van maar liefst 32.000 hectare en de meest diverse natuurgebieden van Nederland is er voor wandelaars genoeg te ontdekken en genieten in en rond Ede. Kijk voor een overzicht van wandelroutes (variërend van 2,5 tot 16 km) op Wandelen in Ede.

Wandelen op de Hoge Veluwe

Wandelen in het Nationale Park de Hoge Veluwe kan op veel manieren. Je kunt kiezen voor een eigen route, een uitgestippelde route volgen via paaltjes en symbolen of je kunt deelnemen aan lange-afstandsroutes en themawandelingen.

Ga ook wandelen in het Nationale Park

Klompenpaden in Ede

Klompenpaden zijn de mooiste wandelroutes over boerenland in de provincies Utrecht en Gelderland. Tijdens de wandeling is het genieten van de rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur. 

Klompenpaden Ede

Natuurcentrum Veluwe

Het Natuurcentrum Veluwe aan de Ederheide is een mooi startpunt voor excursies en wandelingen in de natuur. De stichting organiseert het hele jaar interessante wandelactiviteiten.

Meer info

Rolstoel-toegankelijke wandelroutes

Het landschap van de Veluwe bestaat grotendeels uit zandgronden en heidevelden. Daarom heeft de gemeente Ede een aantal verharde wandelroutes aangelegd voor rolstoelgebruikers en scootmobielen.

Meer info

Wandel-evenementen in Ede