Wandelen in Ede

Met een oppervlakte van maar liefst 32.000 hectare en de meest diverse natuurgebieden van Nederland is er voor wandelaars genoeg te ontdekken en genieten in en rond Ede. Kijk voor een overzicht van wandelroutes (variërend van 2,5 tot 16 km) op Wandelen in Ede.

Alternatieve Vierdaagse wandelen in Ede

Op 21-24 juli vindt De Alternatieve Vierdaagse plaats. Dit 4-daagse wandelevent is hét digitale alternatief van dé Nijmeegse Vierdaagse. Om drukte te vermijden, wordt er niet gelopen over het officiële parcours, maar wandel je een zelfgekozen route. Dat hoeft niet per se in Nijmegen te zijn, maar kan in het hele land. De Alternatieve Vierdaagse is zeer geschikt om te wandelen in Ede. 

Meer info

Wandelen op de Hoge Veluwe

Wandelen in het Nationale Park de Hoge Veluwe kan op veel manieren. Je kunt kiezen voor een eigen route, een uitgestippelde route volgen via paaltjes en symbolen of je kunt deelnemen aan lange-afstandsroutes en themawandelingen.

Ga ook wandelen in het Nationale Park

Klompenpaden in Ede

Klompenpaden zijn de mooiste wandelroutes over boerenland in de provincies Utrecht en Gelderland. Tijdens de wandeling is het genieten van de rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur. 

Klompenpaden Ede

Veluwezwerfroute

De Veluwezwerfroute is een prachtige wandelroute die slingert over de Veluwe, en je voert langs zo veel mogelijk mooie plekken. De route bestaat uit 22 etappes die samen een rondwandeling van meer dan 400 kilometer vormen. Bij elke etappe kun je een rondje lopen zodat begin en eindpunt gelijk zijn. Er zijn prachtige etappes in Ede over bijvoorbeeld het Wekeromse Zand, Mosselsche Veld, Planken Wambuis en de Hoge Veluwe. Trek je wandelschoenen aan en geniet van zandverstuivingen, heidevelden, open vlaktes, bossen, vennen en waterpartijen.

Bekijk de routes

Natuurcentrum Veluwe

Het Natuurcentrum Veluwe aan de Ederheide is een mooi startpunt voor excursies en wandelingen in de natuur. De stichting organiseert het hele jaar interessante wandelactiviteiten.

Meer info

Rolstoel-toegankelijke wandelroutes

Het landschap van de Veluwe bestaat grotendeels uit zandgronden en heidevelden. Daarom heeft de gemeente Ede een aantal verharde wandelroutes aangelegd voor rolstoelgebruikers en scootmobielen.

Meer info

Wandel-evenementen in Ede