Dagtocht Sagen en Legenden Ede

Afstand:
33,5 km
Duur:

Neem alvast een kijkje

Kenmerken

Tocht/Route

  • Toelichting startpunt: Alternatief: Parkeerplaats Westerrode, langs de N304 (+3 km tot dichtstbijzijnde knooppunt op de route vanf de P, rijden naar 77, 13, 7, en vanaf 6 kun je de route op rijden).
  • Gemarkeerd: Ja
  • Route obstakels: Oversteek provinciale weg
  • Route kenmerken: Themaroute

De Veluwe staat bekend om zijn geheimzinnige sagen en legenden. Verhalen van vroeger, van generatie op generatie doorverteld. Volksverhalen vol bijgeloof, maar met een kern van waarheid.. 

De route gaat via de Eder Heide over de Hessenweg waar vroeger de zwaarbeladen wagens met hun koopwaar door het mulle spoor richting Amersfoort reden verder richting het Edese Bos en het landgoed Kernhem. De route vervolgt via de Hessenweg en de Kreel naar de Mossel, waar een stop ingepland kan worden bij de theeschenkerij. Vervolgens verder via Planken Wambuis en de Zuid- en de Noord Ginkel weer terug naar het startpunt. Onderweg zul je ontdekken dat er meer zichtbaar is van de Veluwse sagen dan je op voorhand had verwacht..

In het gedeelte rondom Planken Wambuis en Mossel zijn grote grazers (koeien en paarden) aanwezig.  

Je steekt twee keer de N224 over.

Deze route is zowel voor ruiters als menners geschikt. Houdt er rekening mee dat bij erg droog- of juist nat weer met name de paden in het open veld en de heide zwaar kunnen zijn, met name voor aanspanningen.

Dit ga je zien

Natuurcentrum Veluwe - Bezoek Ede

Natuurcentrum Veluwe

Groot Ginkelseweg 2 a
6718 SL Ede
Boerderij Mossel

Boerderij Mossel

Theeschenkerij en overnachtingen met stalling
Mosselseweg 2
6731 SK Otterlo
Juffrouw Tok Ede - Bezoek Ede

Juffrouw Tok Ede

Verlengde Arnhemseweg 101
6718 SM Ede
Natuurcentrum Veluwe - Bezoek Ede

Natuurcentrum Veluwe

Groot Ginkelseweg 2 a
6718 SL Ede