Lunteren

Het gezellige dorp Lunteren trekt jaarlijks veel toeristen naar campings, bungalowparken en hotels. Inwoners en bezoekers genieten van de prachtige bosrijke natuur. Naast het museum heeft het dorp een flink aantal monumenten. In Lunteren centrum vind je diverse winkels, modezaken en gezellige restaurants.

In het uitgestrekte buitengebied van Lunteren liggen de buurtschappen en overige woonplaatsen Meulunteren, De Valk, Overwoud, Nederwoud en Walderveen. Het is een dorp en gebied om actief te ontdekken met verschillende landschappen en een uniek verhaal!

Zomermarkten Lunteren

Op 24 en 31  juli, 7 en 14 augustus van 13.00 - 20.00 uur vind je gezellige zomermarkten in het centrum van Lunteren. In een afgesloten gedeelte van de Dorpsstraat kun je snuffelen tussen de kraampjes van diverse ondernemers. Iedere Zomermarkt is er een andere activiteit voor de kinderen, en voor volwassenen is er 's avonds een thema-avond met muziek, hapjes en drankjes.

Meer informatie

Zien & doen in Lunteren

Evenementen in Lunteren

Dit is de Goudsberg in Lunteren

Wist je dat het geografische hart van Nederland rondom de Lunterse Goudsberg ligt? ​Dit gebied heeft uitzonderlijke natuurlijke, cultuurhistorische en geologische kwaliteiten. Aktief stuifzandgebied, ongerepte heide waarop heidekoeien rondlopen, Celtic Fields met de reconstructie van een ijzertijdboerderij, middeleeuwse engen en een hessenweg, restanten van 19de-eeuwse industrialisatie, het (communale) Luntersche Buurtbosch met uitzichttoren De Koepel daar midden in en zeldzame flora en fauna vormen de ‘schatten’ in dit gebied. 

Dit is Lunteren
  • Dit is Lunteren

VVV Informatiepunt Lunteren

Het VVV informatiepunt Lunteren is gevestigd in de Read Shop. Bij het informatiepunt vind je informatie over de leukste tips en ideeën over alles wat er in de regio te doen is. Van welke bezienswaardigheden je echt gezien moet hebben tot welke winkelstraatjes een bezoekje waard zijn.

Meer informatie

Zoek op de kaart