Lunteren

Vanaf 15 december zijn alle publiek toegankelijke locaties t/m 9 februari gesloten, dat geldt voor o.a. musea, theaters, bioscopen, zwembaden, sportscholen en bibliotheken (wel geopend voor afhaal). Niet-essentiële winkels hebben hun deuren moeten sluiten. Cafés en restaurants zijn nog steeds gesloten, maar diverse locaties bieden afhaalmaaltijden of bezorgen gerechten thuis. Hotels blijven open, maar mogen gasten geen eten serveren. 

Enkele locaties mogen wel openblijven, waaronder levensmiddelenwinkels, warenmarkten voor levensmiddelen, dierenspeciaalzaken, audiciëns en opticiëns, apotheken en drogisterijen, locaties voor reparatie en onderhoud van consumentenartikelen, winkels buiten voor kerstbomen en bloemenverkoop, e.d. Kijk voor de volledige lijst op de website van de Rijksoverheid.

Hieronder vind je het speciale Support Your Locals-aanbod van winkeliers en horecaondernemers in Lunteren. Check altijd het meest actuele aanbod op de website van de ondernemer.

Het gezellige dorp Lunteren trekt jaarlijks veel toeristen naar campings, bungalowparken en hotels. Inwoners en bezoekers genieten van de prachtige bosrijke natuur. Naast het museum heeft het dorp een flink aantal monumenten.

In het uitgestrekte buitengebied van Lunteren liggen de buurtschappen en overige woonplaatsen Meulunteren, De Valk, Overwoud, Nederwoud en Walderveen. Het is een dorp en gebied om actief te ontdekken met verschillende landschappen en een uniek verhaal!

Zien & doen in Lunteren

© Bosbad Lunteren

Bosbad Lunteren

Buitenbad, geopend van eind april t/m eind augustus. 

© Ede Marketing - Maarten Weij

De Goudsberg, Middelpunt van Nederland

Het geografische middelpunt van Nederland. 

© Museum Lunteren

Museum Lunteren

met o.a. de vaste expositie 'Welkom op de Goudsberg'.

© Ede Marketing - Maarten Weij

Uitkijktoren De Koepel

met de permanente tentoonstelling ‘Hoog van de toren'.

© Sauna Veluwe

Sauna de Veluwe

Evenementen in Lunteren

Zoek op de kaart