Lunteren

Tot en met tenminste 2 maart 2021 zijn alle publiek toegankelijke en niet-essentiële locaties gesloten. Kijk voor de meest actuele informatie op de websites van (lokale) ondernemers en voor alle richtlijnen op de website van het RIVM of de Rijksoverheid. Vanaf 10 februari kunnen bezoekers bij winkels spullen bestellen en afhalen.​ Enkele locaties zijn wel open. Kijk voor de volledige lijst op de website van de Rijksoverheid.

Hieronder vind je het speciale Support Your Locals-aanbod van winkeliers en horecaondernemers in Lunteren. Check altijd het meest actuele aanbod op de website van de ondernemer.

Het gezellige dorp Lunteren trekt jaarlijks veel toeristen naar campings, bungalowparken en hotels. Inwoners en bezoekers genieten van de prachtige bosrijke natuur. Naast het museum heeft het dorp een flink aantal monumenten.

In het uitgestrekte buitengebied van Lunteren liggen de buurtschappen en overige woonplaatsen Meulunteren, De Valk, Overwoud, Nederwoud en Walderveen. Het is een dorp en gebied om actief te ontdekken met verschillende landschappen en een uniek verhaal!

Zien & doen in Lunteren

© Bosbad Lunteren

Bosbad Lunteren

Buitenbad, geopend van eind april t/m eind augustus. 

© Ede Marketing - Maarten Weij

De Goudsberg, Middelpunt van Nederland

Het geografische middelpunt van Nederland. 

© Museum Lunteren

Museum Lunteren

met o.a. de vaste expositie 'Welkom op de Goudsberg'.

© Ede Marketing - Maarten Weij

Uitkijktoren De Koepel

met de permanente tentoonstelling ‘Hoog van de toren'.

© Sauna Veluwe

Sauna de Veluwe

Evenementen in Lunteren

Zoek op de kaart