Wild eten in Ede

Het najaar is de tijd van wildgerechten. Heerlijk na een herfstwandeling genieten van een knapperend vuurtje en een heerlijke stoofpot of wildbraad… Bij veel restaurants en locaties staat in deze periode een ruime keuze aan wild op de kaart, ook worden meerdere wildfairs gehouden.

Onze tips:

Hoge Veluwe Wilde Weken

Tijdens de Hoge Veluwe Wilde Weken staat alles in Het Nationale Park De Hoge Veluwe in het teken van wild. Denk aan wilde dieren spotten en wild eten, maar ook aan wild spelen en wild doen. Er zijn dagelijks leuke activiteiten voor jong en oud, zoals wildexcursies, klimparcours, foodtrucks met wild, knutselen en speurtochten. Alles natuurlijk met het thema wild.

Meer info

Wildwinkel Leendert Houweling

Genieten van een goed stuk vlees, vers uit het wild? In zijn Wildwinkel verkoopt Leendert Houweling bijzondere producten van de Veluwe. Zo zet je voor een zachte prijs een mooi stukje hert, zwijn of haas op tafel. Ook voor kant-en-klare gerechten kun je in de Wildwinkel terecht. 

Bezoek de Wild Winkel

Vegetarisch wild eten

In de Ede vind je niet alleen dierlijk wild. Hier groeien ook fantastische groenten, kruiden en paddenstoelen. En juist paddenstoelen zijn een mooi alternatief. Zet bijvoorbeeld eens een gerecht op tafel met een heerlijke umami smaak van Urban Funghi

Wildpakketten Hoge Veluwe

Het Nationale Park de Hoge Veluwe biedt de mogelijkheid om wild te kopen. Het vlees uit de pakketten van De Hoge Veluwe is van herten en wilde zwijnen die in het Park hebben geleefd. Het vlees is verkrijgbaar in de Parkwinkel.