Wild eten in Ede

Het najaar is de tijd van wildgerechten. Heerlijk na een herfstwandeling genieten van een knapperend vuurtje en een heerlijke stoofpot of wildbraad… Bij veel restaurants en locaties staat in deze periode een ruime keuze aan wild op de kaart, ook worden meerdere wildfairs gehouden.

Onze tips:

Hoge Veluwe Wilde Weken

Tijdens de Hoge Veluwe Wilde Weken in oktober staat alles in Het Nationale Park De Hoge Veluwe in het teken van wild. Denk aan wilde dieren spotten en wild eten, maar ook aan wild spelen en wild doen. Er zijn dagelijks leuke activiteiten voor jong en oud, zoals wildexcursies, klimparcours, foodtrucks met wild, knutselen en speurtochten. Alles natuurlijk met het thema wild. 

Meer over de Hoge Veluwe
zwijn op de heide

Wildwinkel Leendert Houweling

Genieten van een goed stuk vlees, vers uit het wild? In zijn Wildwinkel verkoopt Leendert Houweling bijzondere producten van de Veluwe. Zo zet je voor een zachte prijs een mooi stukje hert, zwijn of haas op tafel. Ook voor kant-en-klare gerechten kun je in de Wildwinkel terecht. 

Bezoek de Wildwinkel

Wild kopen?

Wildpakketten Hoge Veluwe

Het Nationale Park de Hoge Veluwe biedt de mogelijkheid om wild te kopen. Het vlees uit de pakketten van De Hoge Veluwe is van herten en wilde zwijnen die in het Park hebben geleefd. Het vlees is verkrijgbaar in de Parkwinkel.

Ook hier koop je wild: 

Vegetarisch wild eten

In de Ede vind je niet alleen dierlijk wild. Hier groeien ook fantastische groenten, kruiden en paddenstoelen. En juist paddenstoelen zijn een mooi alternatief. Zet bijvoorbeeld eens een gerecht op tafel met een heerlijke umami smaak van Urban Funghi

Zelf wild koken

Wil je thuis heerlijk koken met wild uit Ede? Bekijk dan snel dit wildrecept van EDES Proeflokaal, speciaal samengesteld voor het wildseizoen. Geen zin om zelf te koken maar je liever laten verwennen door de chefs? Bekijk dan ook het wildarrangement Wilde Winter van EDES Proeflokaal.

Download het recept

Koken met wild

In het boek Kookkunsten met wild staan vele wildrecepten met wijnsuggesties van een tiental topchefs. Daarnaast vind je er ook een aantal eenvoudig te bereiden wildgerechten en achtergrondverhalen over Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Zelf eens proberen? Wij hebben er vast twee recepten uitgelicht: maak bijvoorbeeld de wild zwijn met rode biet of een heerlijke wildzwijnravioli

Boek 'Kookkunsten met wild'