Buitenactiviteiten in Ede

De natuur in de gemeente Ede is gevarieerd en perfect om te ontdekken met de fiets, te paard of wandelend.

Laat je verrassen door hoogteverschillen, uitzichtpunten, paarse heidevelden en uitgestrekte bossen. Hier kun je op een actieve manier het afwisselende landschap verkennen. Spot de Big Five, ga zwemmen in de natuur of kies voor rondtoeren met een step.

  • Fietsen in Ede

    In en rond Ede liggen veel mooie brede en comfortabele fietspaden. Meer actie en avontuur? Verken uitdagende routes met de mountainbike of ATB.

    Fietsen in Ede
  • Kindermountainbike-route

    Een mountainbikeroute speciaal voor kinderen! De route is 4.5 km lang en kent kleine hoogteverschillen door de bossen.

    Kindermountainbike-route

Buitenactivteiten in gemeente Ede

Paardrijden op de hei

De afwisselende natuur rondom Ede leent zich uitstekend om er met een paard op uit te gaan. Er is een groot netwerk van ruiterpaden met goede startlocaties en ruime parkeerplaatsen. Een rit of ruitervakantie is compleet met één van de paardvriendelijke overnachtingslocaties of horecagelegenheden. Het ruiterpadenstelsel is door middel van knooppunten verbonden.

Bekijk de ruiterroutes

Natuurlijk! Zwemmen

Niets zo lekker als op een warme dag een verfrissende duik kunnen nemen. Op EuroParcs de Zanding in Otterlo kun je genieten van een heerlijk zandstrand en natuurmeer. Kies je liever voor een zwembad in de buitenlucht? Dan is De Vrije Slag in Bennekom, het Bosbad in Lunteren of het Natuurzwembad bij De Peppel een echte aanrader.  Bij slechter weer en in de winter kun je terecht bij Zwembad de Peppel. Ultiem ontspannen? Boek dan een wellness-arrangement bij SpaVeluwe in Lunteren.