Top 5 wild tips in Ede

De herfst is het perfecte seizoen om de natuur in de gemeente Ede te komen ontdekken. Dat is niet alleen al wandelend genieten van de prachtige kleuren in de bossen, maar ook van smakelijke wildgerechten en het geluid van burlende herten. Trek er deze herfst op uit en ga zelf wild kijken, proeven en kopen. Of doe mee met één van de vele wildactiviteiten voor jong én oud. 

 • Wild eten

  Het najaar is de tijd van wildgerechten. Heerlijk na een herfstwandeling! Bij veel restaurants staat een ruime keuze aan wild op de kaart. Kom proeven!

  Wild eten
 • Wild kijken

  Een goede manier om wild te spotten in Ede? Boek dan eens een excursie en ga op pad met de boswachter. Bekijk onze tips.

  Wild kijken
 • Wild & wandelen

  Ga op pad met een route of gids en verken Ede met een Klompenpad, Historische wandelroute, wildexcursie of wandelroute.

  Wild & wandelen
 • WIld tips voor kinderen

  Ga met de boswachter mee op pad en speur naar de Big Five van de Veluwe. Hier vind je leukste wildtips voor kinderen. 

  WIld tips voor kinderen Het Nationale Park de Hoge Veluwe - kinderactiviteiten in Ede - BezoekEde
 • Wild-activiteiten

  Mee op wildexcursie? De Hoge Veluwe Wilde Weken bezoeken? Wandelen en wild proeven? Bekijk de agenda!

  Wild-activiteiten
 • Wild Streetart

  In en rondom Ede vind je prachtige streetart-kunstwerken met het thema wild. Waar zie je deze?

  Wild Streetart

Wild kijken vanaf grote hoogte

Natuurlijk kun je mee met een georganiseerde tocht om wild te spotten, maar het is misschien net zo leuk om zelf wild te spotten. In de gemeente Ede vind je diverse uitkijktorens en wildobservatiepunten waar je zelf wild kunt kijken. Neem je verrekijker mee en beklim één van de uitkijktorens of bezoek een wildobservatiepunt in de gemeente Ede

De wolf op de Veluwe

De wolf is terug in Nederland! Sterker nog, de wolf leeft op de Veluwe en is gesignaleerd in Ede. Hoe herken je een wolf? En wat moet je doen als je een wolf tegenkomt? In onze blog lees je meer over de terugkeer van wolf. In de video vertelt de gids van Natuurcentrum Veluwe hoe belangrijk de wolf is voor de natuur. Kijk je mee?

Lees meer over de wolf
De wolf op de Veluwe en in Ede
 • De wolf op de Veluwe en in Ede

Live wild kijken in de natuur

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

In Het Nationale Park De Hoge Veluwe leeft een ongekende diversiteit aan planten- en diersoorten. Ook vanuit huis kun je gewoon live wild spotten in de natuur! Kijk mee met de wildcam van Het Nationale Park De Hoge Veluwe en spot het wild van de Veluwe!

Of bekijk de documentaire Wild op de Veluwe waarin je diverse dierenfamilies op de Veluwe door de seizoenen heen volgt: jonge vossen, wilde biggen en edelherten. Kijk de film of de losse afleveringen via NPO Start.

Meer over Het Nationale Park
Live Wildcam
 • Live Wildcam

Natuurcentrum Veluwe

Wil je graag live wild spotten? Ga dan onder begeleiding mee op pad tijdens een wildkanseltocht van Natuurcentrum Veluwe. Vanaf de wildobservatiepost kijk je uit over het rustgebied. Zo heb je een goede kans om een edelhert of wild zwijn te spotten, al dan niet met 'bambi'-hertenkalfjes of 'pyjama'-biggen. Als je geluk hebt komt er misschien een vos voorbij of zelfs een das. Wat je uiteindelijk te zien krijgt, is elke keer een verrassing.

Wildarrangementen

In oktober en november kun je bij Natuurcentrum Veluwe genieten van twee wildarrangementen, bestaande uit een wildkanseltocht met aansluitend een wildbuffet of wildbarbecue. Wild spotten met een natuurgids in een rustgebied is al heel bijzonder, maar dan de avond afsluiten met een wildbuffet of een wild bbq is helemaal fantastisch. 

Bekijk de arrangementen

Dit is de BIG 5 van Ede

De herfst is het moment om in Ede de wild Big Five te spotten. Ga met de boswachter op pad en op zoek naar edelherten, reeën, zwijnen, vossen en de das. De bronsttijd in september is spectaculair en het burlen van de mannetjes is zeker een aanrader om mee te maken. Tijdens de bronsttijd worden speciale excursies georganiseerd. Wandel ook eens naar een wildobservatiepost, want de kans dat je hier wild spot is erg groot. Het zijn prachtige plekken midden in de natuur waar je even kunt uitrusten en volop kunt genieten.

BIG 5 van Ede
 • BIG 5 van Ede

Bijzonder overnachten in Ede

Na een dag wild kijken en proeven is het heerlijk vertoeven in één van de vele bijzondere accommodaties die de gemeente Ede rijk is. Kom slapen in een yurt, een boomhut, een tiny house, kamperen ín Het Nationale Park De Hoge Veluwe of overnachten in een drakenei? Hier vind je wat tips voor een bijzondere overnachting in Ede. 

Bekijk onze tips

Bloggers ontdekken wild in Ede