Kunstroutes in Ede

Wandel langs een collectie kunstwerken

In het hart van Ede vind je een stadsbeeldenroute met drie wandelroutes die je leiden van kunstwerk naar kunstwerk.

De kunstwerken gaan een wisselwerking aan met de openbare ruimte waar ze in staan waardoor ze op een andere manier beleefd worden. Ook roept de kunst op tot beschouwing, discussie of puur genieten. De komende jaren worden er nog nieuwe kunstwerken toegevoegd aan de stadsbeeldenroute, met een hoge kwaliteit en zo mogelijk internationale allure. Daarnaast hebben nationale en internationale graffiti-artiesten op diverse locaties hun 'handtekening' geplaatst waardoor Ede is versierd met tientallen prachtige muurschilderingen en graffitiwerken. 
 

Bekijk de routes:

De kunstwerken in Ede liggen allemaal op loopafstand van elkaar en zijn te ontdekken door middel van drie verschillende wandelroutes. De routes leiden van kunstwerk naar kunstwerk en zijn onderling ook aan elkaar te koppelen. 

Kunstroutefolder

Meer buitenkunst in Ede?

De combinatie graffiti en Ede is wellicht verrassende buitenkunst, maar er wordt de meest fantastische streetart gemaakt in de Edese openbare ruimte. Diverse nationale en internationale graffiti-artiesten hebben hun 'handtekening' in Ede geplaatst. Dankzij hen zijn tientallen prachtige muurschilderingen en graffiti werken te vinden. 

Ontdek streetart