Recepten Smaakfietsroutes

Zelf koken met streekproducten?

Lokale producten eet je op het moment dat ze het meest smakelijk zijn. Bovendien weet je ook precies waar het vandaan komt en steun je de lokale producent. Met de lekkere streekproducten van de locaties uit het Smaakfietsrouteboekje, kun je elk seizoen smakelijke gerechten maken. Per route en jaargetijde hebben een aantal chefkoks uit de regio een passend recept samengesteld met producten langs de route. 

 

Pita Pulled Chicken van Tom Hartjes

Dit recept is gemaakt door Tom Hartjes. Tom is sinds 2011 eigenaar van kookstudio en cateringbedrijf Chefkok Tom Hartjes aan de Asakkerweg in Ede. Het recept is geïnspireerd op de Smaakfietsroute 'Van Melk tot Brood'. Tom verzorgt catering voor bijzondere en feestelijke momenten; van walking diner of buffet tot zittend diner van 4 tot 10 gangen. Daarnaast heeft hij een eigen kookstudio waar hij groepen ontvangt van minimaal 10 tot maximaal 70 personen. Ook organiseert hij maandelijks open thema-kookworkshops en wijn- & spijsavonden.

Bekijk en download het recept

Prei van de barbecue van Restaurant Cèpes

Maak je eigen prei van de barbecue met Veluwse feta, zoetzure rode ui en mosterd kerrie saus. 

De ingrediënten uit dit recept koop je bij streekproducenten langs de smaakfietsroute 'Van Asperge tot Honing'. Het recept is van Robert Hartelman, chef-kok bij restaurant Cèpes in Otterlo (onderdeel van De Sterrenberg): “Deze BBQ-prei heeft een half jaar lang op onze menukaart gestaan. We hebben hier heel vaak complimenten over gekregen. Het is bovendien een recept dat voor iedereen makkelijk te maken is.”

Bekijk en download het recept

Broodje van de Chef - De Lunterse Boer

Dit recept is geïnspireerd op de Smaakfietsroute Van Kaas tot Sap en gemaakt door John, lunch-chef bij De Lunterse Boer in Lunteren. Hij denkt graag na over nieuwe recepten die passen bij de seizoenen. Met verse producten werken vind hij belangrijk en deze smaken zijn terug te vinden in de gerechten die ze bij de Lunterse Boer serveren. 

Bekijk en download het recept