5X Kunst in en rond Ede

Kunst ontdekken in de gemeente Ede? Dat kan heel goed. Zo zijn er diverse musea, imposante galeries, maar ook veel buitenkunstwerken en een enorme collectie streetart. Dit zijn de highlights:  

Beeldentuin Kröller-Müller Museum

Ontdek in de uitgestrekte beeldentuin van het Kröller-Müller Museum maar liefst 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars zoals Auguste Rodin, Henry Moore, Marta Pan, Jean Dubuffet en Joep van Lieshout. Voor liefhebbers van architectuur zijn er de museumgebouwen van Henry van de Velde en Wim Quist en de paviljoens van Gerrit Rietveld en Aldo van Eyck.

Meer info
Kröller-Müller Museum / copyright artist: contact Pictoright / photo: Cary Markerink

Puzzelrally Helene Unlocked

Leuk met de (klein)kinderen!

Helene Kröller-Müller, oprichtster van het Kröller-Müller Museum, is van grote betekenis geweest voor de Veluwe. Rondom haar leven in de gemeente Ede is een puzzelrally ontwikkeld die, met een fictief verhaal over de schuilkelder van het Kröller-Müller Museum, langs historische locaties in Ede, Lunteren, Harskamp en Otterlo voert. Verplaatsen tussen de locaties kan per auto. Het spel wordt gespeeld in de buitenlucht en op een smartphone. Tijdens het spel verzamel je aanwijzingen en maak je kennis met de natuur, cultuur en monumenten van Ede. Kosten per spel € 15.

Ontdek dit spel!