Geniet van kunst, natuur en gastvrijheid in Ede

De gemeente Ede, hartje Veluwe, biedt een unieke combinatie van kunst, cultuur en uitgestrekte en diverse natuur. Bezoek het Kröller-Müller Museum en de beeldentuin, geniet van openbare kunst, imposante galeries en dineer en overnacht in stijl.

Kröller-Müller Museum

Beleef een unieke combinatie van kunst, architectuur en natuur bij het Kröller-Müller Museum in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Sta oog in oog met de twee na grootste Vincent van Gogh-collectie ter wereld en bewonder de topstukken van Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Het museum is de schatkamer van De Stijl en het futurisme, maar verrast ook met presentaties van hedendaagse kunstenaars.

Beeldentuin Kröller-Müller Museum

Ontdek in de uitgestrekte beeldentuin van het Kröller-Müller Museum maar liefst 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars zoals Auguste Rodin, Henry Moore, Marta Pan, Jean Dubuffet en Joep van Lieshout. Voor liefhebbers van architectuur zijn er de museumgebouwen van Henry van de Velde en Wim Quist en de paviljoens van Gerrit Rietveld en Aldo van Eyck.

Galerie Simonis & Buunk

Kunsthandel Simonis & Buunk (1927) bestaat uit drie galeries aan de Edese Notaris Fischerstraat. Al vier generaties lang wordt hier gehandeld in kunst van hoog en middelhoog niveau. De galerie heeft naam gemaakt op gebied van 19e-eeuwse schilderijen, met speciale nadruk op Nederlandse romantiek, Haagse School, Hollandse impressionisten, expressionisten, Groninger Ploeg en zowel 20e-eeuwse realisten als abstract werk. De collectie is aangevuld met werk van kunstenaars uit Frankrijk, Duitsland, België en Engeland. Een bezoek waard!

Meer info

Stijlvol overnachten en dineren

Na een dag in de natuur en genietend van kunst en cultuur, is het goed toeven bij deze adressen: