Top 10 Wandelroutes in Ede

Als je zegt 'wandelroutes Ede' en je krijgt als antwoord: “Ede telt 1265 kilometer aan wandelroutes.” Dan had je dat vast niet verwacht. In Ede is het heerlijk wandelen. Wandelroutes te over. De verscheidenheid aan landschappen in zo’n klein gebied is iets unieks in Nederland. Maar ja, welke route pak je dan? Wij hebben alles voor je op een rij gezet. Dit is onze top 10 Edese wandelroutes, inclusief startpunten, bezienswaardigheden en horeca onderweg.

Ontdek het hier:

Tips!

Tip! Het Natuurcentrum Veluwe aan de Ederheide is een mooi startpunt voor excursies en wandelingen in de natuur. De stichting organiseert het hele jaar interessante wandelactiviteiten.

Tip! Wandelnetwerk Goudsberg bestaat uit 9 knooppunt wandelroutes die Lunteren, Wekerom en Ede verbinden.

Met een oppervlakte van maar liefst 32.000 hectare en de meest diverse natuurgebieden van Nederland, is er voor wandelaars genoeg te ontdekken en genieten in en rond Ede. Ga op pad met een route of gids en verken het gebied met een Klompenpad, historische wandelroute, wildexcursie of gemarkeerde wandelroute. Je kunt kiezen voor een eigen route, een uitgestippelde route volgen via paaltjes en symbolen of je kunt deelnemen aan Lange Afstands Routes en themawandelingen.

Bekijk alle wandelroutes