Actief op pad in Ede

Paardrijden in Ede

De afwisselende natuur rondom Ede leent zich uitstekend om er met een paard op uit te gaan. Er is een groot netwerk van ruiterpaden met goede startlocaties en ruime parkeerplaatsen. Een rit of ruitervakantie is compleet met één van de paardvriendelijke overnachtingslocaties of horecagelegenheden.

Bekijk de ruiterroutes
  • Mountainbiken

    Ontdek ruim 80 kilometer aan uitdagende MTB-routes. Speciaal voor liefhebbers van steile klimmen, mul zand, pittige afdalingen en single tracks met kombochten op smalle bospaadjes.

    Mountainbiken
  • Food Klompenpaden

    Ede heeft maar liefst twee Food Klompenpaden! Tijdens het wandelen pluk je allerlei lekkere wilde ingrediënten en koop je streekproducten om na de wandeling mee te koken.

    Food Klompenpaden

Kinder MTB-route

De allereerste kinder-MTB-route van Nederland vind je natuurlijk in Ede! Deze route van 4,5 kilometer is heel geschikt voor kinderen door de kleine hoogteverschillen in de bossen. Heb je een jonge MTB-er bij je op vakantie? Dan is deze route zeker een aanrader! De route heeft zelfs speciale bewegwijzering en geeft kinderen de ruimte om op een leuke en veilige manier te mountainbiken. 

Zwemmen in de natuur

Na een actieve dag is niets fijner dan de verkoeling op te zoeken in het water. In Lunteren kun je heerlijk recreëeren en zwemmen in het enige bosbad dat de regio rijk is. Bij Bosbad Lunteren zwem je omgeven door bomen in de open lucht terwijl je baantjes trekt of recreatief zwemt. 

Kom zwemmen

Sportevenementen in Ede