Natuur

​Wat ga jij ontdekken in Ede?

  • Heide in bloei

    De mooiste tijd van het jaar! Elk jaar in augustus en september kun je extra van de natuur genieten wanneer de heide in Ede in bloei staat. 

    Heide in bloei Bloeiende heide in Ede
  • Zonsondergang Ginkelse Heide

    Geniet hier van een prachtige zonsondergang bij het airborne monument ‘Vensters op het Verleden’ of bezoek hier een van de Edese schaapskuddes.

    Zonsondergang Ginkelse Heide

Pinetum de Dennenhorst

In deze bostuin van 6 hectare verandert je kijk op naaldbomen en coniferen voorgoed! In Pinetum de Dennenhorst in Lunteren ontdek je veel grote en bijzondere coniferen in een natuurlijke omgeving. Je kunt er uren wandelen waarbij je meteen de rijke variatie aan naaldbomen verkent. Let ook goed op de diverse doorkijkjes: spot jij de combinaties van verschillende groeivormen en schakeringen groen?

Ontdek het Pinetum

Excursies bij Natuurcentrum Veluwe

Hét startpunt voor bijzondere excursies. Samen met de boswachter ga je op ontdekkingstocht richting de Wildkansel. Vanaf deze wildobservatiepost kijk je uit over het rustgebied waar vanalles voorkomt. Wie weet spot jij een edelhert of wild zwijn. En met een beetje geluk zie je zelfs hertenkalfjes of 'pyjama'-biggen. Als je goed op let komt er misschien wel een vos voorbij of... een das. Wat je uiteindelijk te zien krijgt, is elke keer een verrassing! 

Ga mee op excursie

Meer natuurtips