Ede bezoeken met een groep

In en rond Ede vind je heel veel locaties waar je met een groep kunt verblijven of een gezamenlijke activiteit kunt doen. Ga slapen op een boerderij en trek er op uit. Je kunt kiezen voor actief, culinair, natuur, cultureel, maar er is nog zo veel meer...

 

Actief

Survival
In Ede vind je een heus Survival terrein waar allerlei groepsactiviteiten worden georganiseerd. Het nieuwste onderdeel is The Escape Area; een unieke outdoor escape ervaring. Hier ga je in een uur zoeken naar de juiste oplossing om te kunnen ontsnappen. Het terrein bestaat uit vele klim- klauter- en kruip hindernissen.

Food

Leer buiten koken op houtvuur
Met vrienden, collega’s of de familie leren koken op een houtvuur? Dit kan in de achtertuin, maar nog interessanter is dat het kan op meerdere mooie locaties in Ede. De workshop buiten koken is onder begeleiding van een ervaren buitenkok. Er wordt gewerkt met lokale, biologische en streekgebonden producten. Ieder heeft een taak tijdens het koken en als de gerechten bereid zijn, is het gezellig tafelen en proeven.

Zelf kaas of boter maken
Bij Kaasboerderij Hoekelum kun je deelnemen aan workshops kaas en boter maken. De kaasmakerij is de ideale plek voor een familiedag, groepsuitje of voor teambuilding tijdens een vergadering. Het kaas maken gebeurt onder professionele begeleiding en na afloop krijg je de kaas of boter mee naar huis.

Natuur

Op de witte fiets de Hoge Veluwe verkennen  
Stap op de gratis witte fietsen van het Nationale Park de Hoge Veluwe en toer over ruim veertig kilometer aan fietspaden door het afwisselende landschap. Met ruim 5.500 hectare bos, heide, vennen en stuifzand raak je hier niet snel uitgekeken. Onderweg passeer je openbare kunst en spot je wilde dieren. Even uitrusten kan bij Parkrestaurant De Hoge Veluwe en bij de Theekoepel bij Jachthuis Sint Hubertus.

Ontdek de Veluwse natuur
Stichting Natuurcentrum Veluwe organiseert het gehele jaar door groepsactiviteiten in de natuur. Maak met de familie of collega’s een fiets-, wandel- of huifkartocht of breng een bezoek aan de wildkansel. Wat denk je van een snertwandeling, speuren naar sporen, vroege vogels wandeling, fietstocht jeneverbessenbos, zonsondergang op het stuifzand, wandelen tussen bos en heide, vleermuistochten of paddenstoelenwandelingen? Ook zijn er diverse workshops mét high tea.

Cultuur

Tegelmuseum Otterlo
Het Nederlands Tegelmuseum toont de grootste en meest veelzijdige collectie Nederlandse wandtegels en tegeltableaus, vanaf de late Middeleeuwen tot nu. Voor groepen en gezinnen zijn er speciale arrangementen mogelijk. Leuk voor de kinderen is een speurtocht en het maken van een eigen tegeltje.

Ontspanning

Wellness in Lunteren
Sauna de Veluwe is kleinschalig en romantisch van opzet met zowel binnen- als buitenfaciliteiten. Denk aan binnen- en buiten saunacabines, stoomcabines, dompelbaden, whirlpools, voetenbaden, een scrubruimte met drie soorten scrubzout, een koelpaddestoel, infraroodsauna in wijnvat, koude tuimelton. Daarnaast zijn er diverse behandelingen mogelijk. In de tuin is het goed toeven bij het grote buitenzwembad en gezellige poolbar. In het restaurant worden smakelijk gerechten geserveerd.

Overnachten met een groep

Bij Boerderij Hoekelum bevinden zich drie gezellige groepsaccommodaties die zowel apart als gecombineerd kunnen worden gehuurd. De groepsaccommodaties zijn ruim en van alle gemakken voorzien; ideaal voor vrienden- en familieweekenden of bijvoorbeeld een schoolkamp.

Boerderij Mossel is een sfeervolle groepsaccommodatie met plaats voor maximaal 28 personen. De boerderij heeft een ruime woonkamer met een ruime eethoek en een aantal zitjes rondom de gezellige houtkachel. Boerderij Mossel is een goed startpunt om de Veluwe te ontdekken.