Herfsttips Ede

Wat kun je deze herfst doen in Ede?
Wij zetten de leukste tips voor je op een rij.

 

Paddenstoelen fotograferen

En wist je dat de herfst hét perfecte seizoen is om paddenstoelen te spotten? Hier vind je alvast een selectie van de mooiste paddenstoelenfoto's in Ede, inlcusief tips om zelf ook prachtige plaatjes te schieten. Heb jij ook een mooie foto? Deel deze dan met ons! 

#2uurnatuur Challenge

Buiten zijn geeft een boost en heeft een posititief effect op je gezondheid. Dat hebben we hard nodig in de donkere maanden van het jaar! Uit een Britse studie blijkt dat je minstens 120 minuten in de natuur moet doorbrengen.

Toch komen de meeste mensen niet genoeg buiten om van de natuur de profiteren, terwijl we het in de herfst- en wintermaanden goed kunnen gebruiken. Doe daarom mee met de #2UurNatuur Challenge van IVN en voorkom die winterdip!

Doe de challenge

Ga wild spotten in Ede

Maak een wandeling extra avontuurlijk door op zoek naar wild. Vooral de herfst is het perfecte moment om de Gelderse Big Five te spotten. Ga met de boswachter op pad en op zoek naar edelherten, reeën, zwijnen, vossen en moeflons. 

Lees meer...
Het Nationale Park de Hoge Veluwe - kinderactiviteiten in Ede - BezoekEde

Maak een heerlijke herfstwandeling

Met een oppervlakte van maar liefst 32.000 hectare en de meest diverse natuurgebieden van Nederland is er voor wandelaars genoeg te ontdekken en genieten in en rond Ede. Geniet van de afwisselende natuur, de herfstkleuren en mooie rustpunten. Kies voor één van de 11 Klompenpaden of boek een wandeling met een gids.

Meer over wandelen

Bewonder de buitenkunst

In Ede kom je volop kunst in de openbare ruimte tegen. Tijdens een wandeling in het centrum van de dorpen, in de natuur, bij musea, maar ook op onverwachte plekken... Laat je verrassen! 

Lees meer...

Bezoek een museum!

In Ede kun je diverse musea bezoeken; van historie tot natuur en van kunst tot creatief. Let op: kijk altijd voorafgaand aan je bezoek op de website van het museum voor de meest actuele informatie. Reserveren per tijdsvak is vaak verplicht. 

Dit zijn ze...
Museonder - Het Nationale Park de Hoge Veluwe

MTB-en in de herfst in Ede

In Ede vind je vele MTB-routes, waaronder zelfs een speciale kinder MTB-route! Alle routes zijn met zorg uitgezet door natuur- en mountainbike experts. Ook in de herfst is er toch niets leuker dan met je MTB door de natuur te fietsen? 

MTB routes in Ede
Kinder MTB in Ede - Mountainbikeroute voor kinderen

Herfstactiviteiten in Ede