De leukste tips

Wat kun je deze herfst doen in de gemeente Ede? Hier vind je ideeën en activiteiten voor grote én kleine kinderen. Voor ieder wat wil(d)s en met voldoende tips voor een week lang vermaak!

Zoek naar paddenstoelen en kabouters

Herfst en paddenstoelen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Grote, kleine, rode, witte, geschubd of glad: je vindt ze in alle soorten en maten! Ga tijdens de herfstvakantie op pad en speur naar verschillende soorten paddenstoelen. Met deze handige Paddenstoelenzoekkaart moet dat zeker lukken!

Wie paddenstoel zegt, zegt natuurlijk ook... kabouters! Help de boswachter en ga op zoek naar de kleine bosbewoners met het Kabouterpad in Hoenderloo,op Landgoed Hoekelum, of bij Natuurcentrum Veluwe.

Meer wandelroutes voor kinderen

Spelen in de buitenlucht

Het kan heerlijk weer zijn in de herfstvakantie! Geniet van de gezonde buitenlucht met deze speeltuinen:

Is het slecht weer? Speel dan droog in Indoor speelparadijs Monkey Town in Ede of in de overdekte speelschuur van het Het Uilenbos.

Speel de rally-game Helene Unlocked

Een fictieve reis door heden, verleden, natuur & cultuur

Grote droogtes bedreigen de Veluwe. Bosbranden liggen op de loer. Niet alleen de natuur van de Hoge Veluwe is in gevaar, maar ook de kunstschatten van het Kröller-Müller Museum. Stel jouw team samen en help het mysterie op te lossen: maak puzzels en kraak de code. Kun jij Selim helpen de schuilkelder te openen? 

Meer informatie en boeken

Geniet van de buitenlucht...

... vanaf een paardenrug of mountainbike. De natuur in en rond Ede is gevarieerd en daarom perfect om te ontdekken met een buitenrit of gave track. Wie weet spot je onderweg zelfs wild!

Waar ga jij liever voor? Een mooi rit in western stijl, of de uitdagende MTB kinderroute?

Klaar voor de kou

Nieuwe wintergarderobe nodig? Trek één van de gezellige dorpcentra in en struin door de winkelstraten van Bennekom, Lunteren of Ede!

Tip: is het onstuimig herfstweer, of staat de zon juist op de terrassen? Stop onderweg bij een gezellig café'tje voor een kop warme chocolademelk met appeltaart.

Ontdek de leukste winkeltjes
Winkelen voor kinderen - BezoekEde

Activiteiten in de herfstvakantie