Wandelen met kinderen

Voor kinderen zijn er genoeg leuke wandelingen in Ede. Denk bijvoorbeeld aan de kabouterpaden in Hoenderloo, Ede en Bennekom. Met deze routes kunnen kinderen samen met hun (groot)ouders op zoek naar heuse kabouters, inclusief puntmuts, rode wangen en een opdrachtenboekje.

Ook zijn er kinderwandelingen dwars door de natuur, waarbij kinderen in bomen kunnen klimmen en hutten kunnen bouwen. Ook leuk; in de herfst samen met de kinderen paddenstoelen, blaadjes en kastanjes zoeken in het bos. 

Blotevoetenpad Natuurcentrum Veluwe

Speciaal voor de allerkleinsten heeft Natuurcentrum Veluwe iets leuks: een blotevoetenpad. Schoenen uit en met je blote voeten door de natuur struinen. Voel het verschil tussen een bodem van houtsnippers, zand, bosbodem, modder, bladeren of dennenappels. En kinderen die nog lang niet zijn uitgespeeld, maken meteen hun eigen voetafdruk, of ontdekken of ze net zo ver springen als een eekhoorn.

Dit is Natuurcentrum Veluwe

Hier kun je je heerlijk uitleven. Leg de gaafste waterwegen aan met water uit de pomp. Of bouw een coole hut; er liggen ruim voldoende takken. Wil je liever de hoogte in, klim dan lekker stoer in een boom!

Op zoek naar paddenstoelen

De meeste paddenstoelen zie je in de herfst, maar als je goed zoekt vind je ze het hele jaar door. Alleen als het lange tijd droog is of hard vriest zijn er weinig. In Nederland zijn wel 4000 verschillende soorten paddenstoelen. Niet alle paddenstoelen hebben een steel, een hoed en plaatjes. Ze komen in alle vormen en maten, zoals bollen of elfenbankjes. Zoek jij mee naar paddenstoelen in de natuur?

Download de paddenstoelenzoekkaart

Kabouterpaden in Ede

OERRR: op avontuur in de natuur!

OERRR is het jeugdprogramma van Natuurmonumenten dat kinderen inspireert om op avontuur te gaan in de natuur. Dat kan al in de tuin, de straat, het park, maar zeker ook in natuurgebieden en in het bos. Voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar is er veel te beleven. In Ede vind je natuurspeelplek 'het Mosselse Zand' bij Europarcs de Wije Werelt in Otterlo.

OERRR in Ede

Wandeling door de Sysselt (4,7km)

Wandel de rode paaltjesroute door de Sysselt en geniet van dit afwisselende natuurgebied. Deze route is 4,7 km lang, dus ook een leuke, stevige wandeling voor (klein)kinderen! De route loopt langs een klein gebied dat het Paradijs heet. In dit open stuk stuifzandgebied met dennenbomen kunnen kinderen klimmen en hutten bouwen.

Bekijk de route

EN EEN PANNENKOEK TOE...

Waar kun je een wandeling nu beter beginnen of eindigen dan bij een pannenkoekenrestaurant? De meeste pannenkoekenrestaurants in Ede liggen vlakbij een mooie wandelroute en zijn daarmee het perfecte begin- of eindpunt van een wandeling. Extra leuk; sommige restaurants hebben een fijne speeltuin, zodat de ouders even kunnen genieten op het terras. 

Hier eet je pannenkoeken
Pannenkoeken in Ede - BezoekEde