Wandelroutes tot 10 km

Op zoek naar een middellange wandeling in Ede? Dan kun je genoeg kanten op. Er zijn veel wandelroutes met een afstand tot 10 kilometer (gemiddeld ongeveer 1,5 uur).

Wandel een van de routes door uitgestrekte natuurgebieden, verken de highlights van het Middelpunt van Nederland, speur naar wild, proef en pluk al wandelend van lokale producten of verken de omgeving rondom Jachthuis Sint Hubertus in Het Nationale Park de Hoge Veluwe. In Ede vind je bovendien ook een flink aantal themaroutes. Denk aan routes rondom Militaire Historie en food. 

Uitgelichte middellange wandelroutes

 • Wildwandeling Planken Wambuis (8 km)

  Zoek je rust en ruimte en wil je graag mindful wandelen in de natuur? Maak dan deze prachtige wandeling bij Planken Wambuis door stille bossen en langs vlaktes. En als je rustig wandelt kom je misschien wel een ree, hert of zwijn tegen. 

  Wildwandeling Planken Wambuis (8 km) Planken Wambuis - BezoekEde
 • Wandelen over het Otterlose zand (6,4 km)

  Deze wandeling neemt je mee langs natuurgebied De Plijmen, het Otterlose Bos en het jenever-bessenbos. De route is ook uit te breiden naar circa 10,8 km.

  Wandelen over het Otterlose zand (6,4 km)

Proeven en wandelen

Doesburgermolen Foodwalk (8 km)

Het Doesburgermolenpad in Ede is een 'Klompenpad Food'. Tijdens het wandelen van een Klompenpad Food pluk je onderweg allerlei lekkere wilde ingrediënten en koop je streekproducten. Daar kun je dan na de wandeling mee gaan koken.

Bekijk de Foodwalk

Wat is een Klompenpad?

Klompenpaden staan garant voor de mooiste wandelingen op de Veluwe. Wandelend over landgoederen, herstelde historische paden en dwars door boerenland is er genoeg te ontdekken en beleven. Geniet tijdens een klompenpaden-wandeling van rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur. Ede telt 11 Klompenpaden. Bekijk de Klompenpaden hier.

Rondje Noordginkel (4,6 km)

Wandelen over de heide? Maak eens een rondje Noord-Ginkel! Je komt langs de Kreelse plas, wandelt over brede zandpaden en vooral in augustus en september is het hier extra mooi, vanwegde de bloeiende heide. Vlogger Youri Jongkoen neemt je mee tijdens het rondje Noord Ginkel met Jochem, bosbeheerder bij de Gemeente Ede.

Het rondje Noord Ginkel bestaat uit een heel gevarieerd gebied met bos, heide en landbouwgebied. Jochem en Youri vertrekken bij Natuurcentrum Veluwe en bezoeken onder meer de Plas van Gent, een ven met een vogelkijkhut.

Bekijk de wandeling
Rondje Noord Ginkel - Op pad in Ede met vlogger Youri Jongkoen - Bezoek Ede
 • Rondje Noord Ginkel - Op pad in Ede met vlogger Youri Jongkoen - Bezoek Ede

VVV Ede tipt!

VVV Nederland laat jou graag de minder bekende wandelroutes in Ede ontdekken. Deze 5 wandelroutes moet je hebben gelopen:

Wandelroutes tot 10 kilometer