48 uur in Ede

Heb je wat langer de tijd en wil je nóg meer ontdekken en beleven in en rond Ede? Verken dan aansluitend Het Nationale Park De Hoge Veluwe, bezoek de prachtige kunstwerken van het Kröller-Müller Museum en de bijbehorende beeldentuin. Fiets rond op een beroemde witte fiets en pak nog even wat highlights van het Park mee. 

Hoe ga jij Ede ontdekken?

Heb je wat langer de tijd om Ede te ontdekken? Met de route '48 uur in Ede' kun je je uitstekend vermaken! Dit programma vertelt je van uur tot uur wat je kunt gaan doen en laat je alle highlights en unieke plekjes in Ede zien.

  1. Stick to the plan Volg je het liefst een vast reisprogramma? Dan kun je 48 uur op pad met deze avonturengids.
  2. Relaxte avonturier Jij laat het avontuur graag jouw kant opkomen. Kies dan de onderdelen die jou interessant lijken en laat je verrassen.
  3. 200% avontuur? Wil je álles uit jouw weekend halen? Voeg dan wat extra tips en acitiviteiten toe! Deze vind je achterin de gids.
Download de Avonturengids

Wat kun je verwachten in 48 uur in Ede?

Cultuur, actief op pad, natuur, militaire historie en culinaire hoogstandjes komen allemaal samen in het programma '48 uur in Ede'. We lichten graag een tipje van de sluier op. Ben je benieuwd naar het hele programma? Download hier.

10.00 uur
Vandaag start je je avontuur bij misschien wel het meest bekende natuurgebied van Nederland: Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De Witte Fietsen staan al voor je klaar! Spring op de fiets en maak een heerlijke tocht van 2,5 km naar het Kröller-Müller Museum. 
TIP: Je vindt hier de tweede grootste Van Gogh-verzameling ter wereld! En één van de grootste Beeldentuinen van Europa.

12.00 uur
Schuif aan voor een heerlijke lunch midden in Het Nationale Park De Hoge Veluwe bij buitenrestaurant MJ. Hier geniet je van eerlijke en duurzame producten terwijl je tussen de kunst en de beeldentuin zit. 

13.00 - 16.00 uur
Stap na de lunch op Witte Fiets en ontdek het meesterwerk van Berlage: Jachthuis Sint Hubertus. Bezoek ook even de Theekoepel. Hier koop je een drankje, hapje of ijsje en geniet je van het uitzicht op de Jachthuisvijver. 
TIP: Tijdens je rit naar de uitgang kom je langs het standbeeld van Generaal de Wet, die uitkijkt over het Otterlose Zand in de richting van Zuid-Afrika.

17.00 - 19.30 uur
Na een drankje bij de Wever Lodge, check je in bij EuroParcs De Zanding. Hier kun je overnachten in een Tiny House! Of kies je voor een Luxe Studio?
TIP: Stap ook eens op een e-chopper en verken de heide en de bossen!

11.00 uur
Militaire historie hoort natuurlijk ook bij je ontdekkingstocht! En waar kun je dat beter doen dan bij Museum Deelen? Hier maak je op een verrassende manier kennis met de geschiedenis van vliegbasis Deelen.
TIP: Museum gesloten? Verken dan het Deelerwoud.

12.00 uur
Je avontuur in Ede sluit je op een zoete manier af: met een ijsje van Co! Verkozen tot maker van het lekkerste ijsje van Gelderland en wereldberoemd dankzij een vermelding in Lonely Planet.

Welke locaties ga je bezoeken?