Otterlo

Otterlo is groen en gastvrij. Het dorp ligt vlakbij de ingang van het Nationaal Park De Hoge Veluwe, biedt moderne campings, gastvrije hotels en volop restaurants. In Otterlo vind je zelfs een restaurant dat op topniveau kookt: Cèpes, onderdeel van Hotel de Sterrenberg.

Zien en doen in Otterlo

 • Kröller-Möller Museum

  Beleef een unieke combinatie van kunst, architectuur en natuur. Midden op Het Nationale Park De Hoge Veluwe, tussen de bossen, heidevelden en zandverstuivingen ligt dit beroemde museum. 

  Kröller-Möller Museum
 • Jachthuis Sint Hubertus

  Jachthuis Sint Hubertus is het voormalige buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller. Het is één van de belangrijkste gebouwen van Nederland.

  Jachthuis Sint Hubertus
 • Nederlands Tegelmuseum

  Het Nederlands Tegelmuseum toont de grootste en meest veelzijdige collectie Nederlandse wandtegels en tegeltableaus.

  Nederlands Tegelmuseum
 • Museonder

  Het Museonder geeft een verrassende kijk op van alles wat er onder het aardoppervlak leeft en wat er vroeger huisde.

  Museonder Museonder - NP de Hoge Veluwe - BezoekEde
 • Otterlo Events

  Op zoek naar een leuk bedrijfsuitje, familie-uitje of kinderfeestje? Otterlo Events biedt het hele jaar door een breed scala aan in- en outdoor activiteiten.

  Otterlo Events

Natuurgebieden in Otterlo

 • Het Nationale Park de Hoge Veluwe

  Het Nationale Park de Hoge Veluwe is een natuurpark met ruim 5.000 hectare bos, heidevelden, grasvlakten en zandverstuivingen. Het Park is toegankelijk via, onder meer, Otterlo.

  Het Nationale Park de Hoge Veluwe
 • Planken Wambuis

  Bos, heide, stuifzand, grasland: je vindt het allemaal in het uitgestrekte natuurgebied Planken Wambuis bij Otterlo. Deze parel is ieder seizoen een feest voor je zintuigen. 

  Planken Wambuis Planken Wambuis - BezoekEde

Uitkijktoren Valenberg

Vlakbij de Mossel vind je het uitkijkpunt Valenberg. Bij helder weer kun je Radio Kootwijk, Lana Maria molen in Harskamp, Jachtslot Sint Hubertus en Otterlo en Arnhem zien liggen.

Beklim de uitkijktoren

VVV Informatiepunt Otterlo

Het VVV Informatiepunt Otterlo is gevestigd in De Vakman. Bij het informatiepunt vind je informatie over de leukste tips en ideeën over alles wat er in de regio te doen is. 

Meer informatie

Zoek op de kaart