Ede

Het dorp Ede is middelgroot, heeft een ruim centrum met veel winkels en events. Ede telt twee stations (Ede Centrum en Ede-Wageningen), vele culturele hotspots en gezellige horeca-gelegenheden.

Zien en doen in Ede

 • Cultura Ede

  Cultura is hét culturele centrum van Ede. Hier kun je leren, je informeren en genieten van alles wat met kunst en cultuur te maken heeft.

  Cultura Ede Cultura Ede exterieur met een auto
 • Astrant Ede

  Het popcultuur platform van Ede, sinds 2008. Bij Astrant worden diverse evenementen en concerten georganiseerd.

  Astrant Ede Poppodium Astrant - BezoekEde
 • Edesche Concertzaal

  De Edesche Concertzaal staat garant voor alleen de hoogste muzikale kwaliteit die (inter)nationaal meetelt.

  Edesche Concertzaal
 • Simonis en Buunk

  Kunsthandel Simonis & Buunk is een familiebedrijf sinds 1927 met drie galeries in het midden van Nederland

  Simonis en Buunk
 • Doesburgermolen

  Deze molen is genoemd naar de buurtschap halverwege Ede en Lunteren waar hij staat, en geldt als één van de oudste molens van Nederland. 

  Doesburgermolen

Winkelen in Ede?

Dichtbij de bossen en de heide vind je het gastvrije centrum van Ede. Het centrum is aantrekkelijk voor elke bezoeker door de afwisseling tussen lokale winkeltjes en landelijke ketens. Bekijk het aanbod van winkels op de site van Ede Centrum en snuffel rond tussen de nieuwe collectie! Of volg Ede Centrum op Facebook voor updates en leuke aanbiedingen.

Bekijk meer winkels

Shopgids Ede Centrum

Met deze handige informatiegids heb je altijd de leukste tips bij de hand voor winkelen, horeca, natuur en cultuur in Ede. 

Blader door de gids

Ede Centrum bezoeken met de fiets?

Kom je een bezoek brengen aan Ede Centrum? Parkeer je fiets veilig op deze plekken aan de rand van het centrum. 

Meer info

Ede Centrum bezoeken met de trein?

Station Ede Centrum ligt midden in het centrum van Ede aan het Museumplein. De Valleilijn stoptrein komt hier meerdere keren per uur langs. 

Meer info
Bereikbaarheid Ede - BezoekEde

VVV Informatiepunten

In Ede zijn twee VVV Informatiepunten. Hier vind je informatie over de leukste tips en ideeën over alles wat er in de regio te doen is. Van welke bezienswaardigheden je echt gezien moet hebben tot welke winkelstraatjes een bezoekje waard zijn.

Zoek op de kaart - Het dorp Ede is middelgroot, heeft een ruim centrum met veel winkels en events. Ede telt twee stations (Ede Centrum en Ede-Wageningen), vele culturele hotspots en gezellige horeca-gelegenheden.