Activiteiten met kinderen in Ede

In Ede is genoeg te doen voor kinderen, in de schoolvakanties en daarbuiten. Kies jij voor natuur en actief of ga je liever naar de film, een workshop of theater? De keuze is aan jou... 


Kinderactiviteiten in het Nationale Park
Voor kinderen is er veel te beleven in het Nationale Park de Hoge Veluwe. Je kunt er speuren naar herten, reeën, wilde zwijnen en moeflons, het Park en de bossen verkennen op een Witte Fiets, rennen over het stuifzand, sporen zoeken en de wereld ónder je voeten verkennen in het Museonder! Ook zijn er het hele jaar leuke activiteiten te doen. 

Het 'kidsproof' Kröller-Müller Museum
Het Kröller-Müller Museum is een échte aanrader voor families met kinderen. Met tal van leuke activiteiten en rondleidingen voor jong en oud. Speel het dobbelspel, kom speuren of zoek de schat in de tuin.

Zwemmen

Niets zo lekker als op een warme dag een verfrissende duik kunnen nemen. Op EuroParcs De Zanding in Otterlo kun je genieten van een heerlijk zandstrand en natuurmeer. Kies je liever voor een zwembad in de buitenlucht? Dan is De Vrije Slag in Bennekom, het Bosbad in Lunteren of het Natuurzwembad bij De Peppel een echte aanrader. Ook bij slechter weer en in de winter kun je terecht bij Zwembad De Peppel in Ede.
 

Zwembad de Peppel in Ede

Maak je eigen tegeltje!
Het Nederlands Tegelmuseum in Otterlo heeft een speurtocht voor kinderen en... zij mogen een eigen tegeltje maken! Het museum toont de grootste en meest veelzijdige collectie Nederlandse wandtegels en tegeltableaus, vanaf de late Middeleeuwen tot nu.

Theater, knutselen en cultuur
Naar het theater gaan is een onvergetelijke ervaring! Je wordt verrast door vrolijke, griezelige, grappige, vertederende voorstellingen die jouw fantasie prikkelen. Bij Cultura in Ede vind je volop aanbod. Denk aan dans, muziek of knutselen met natuurlijk een glaasje limonade. Elke vakantie biedt Cultura een speciaal kinderprogramma vol workshops en activiteiten. Voor een leuke creatieve workshop kun je ook terecht bij De Kunstfactorij in Bennekom. Hier wordt ook jaarlijks het Kunstfestival voor Kinderen georganiseerd.

Naar de film

Pathé Ede is een grote bioscoop met maar liefst 9 zalen. De hele week draaien hier kinderfilms en in de vakanties nog wel meer.  Ben je 11 jaar of jonger? Dan kun je met het Pathé Kinderticket al voor € 6 naar de allerleukste films.

Naar de website van Pathé Ede
Pathe Ede - naar de film in Ede

Pannenkoeken eten!
Na een dag ravotten in het bos, fietsen over de hei of een andere activiteit, smaakt er niets lekkerder dan een grote pannenkoek. In Ede en omgeving vind je dan ook veel sfeervolle pannenkoekenrestaurants.

Indoor & outdoor ravotten  
Terwijl de kinderen spelen in de binnen- of buitenspeeltuin van de Houtzagerij in Otterlo, kunnen de ouders koffie drinken. Ook leuk, achter het restaurant ligt natuurgebied Planken Wambuis en de zandverstuiving van het Mosselsche Zand. Wil je blijven slapen? Dat kan hier in een echte boomhut!

Tip: Bij de Houtzagerij vind je ook OERRR speelnatuur van Natuurmonumenten. In deze natuurspeelplek leg je de gaafste waterwegen aan met water uit de pomp. Of bouw een coole hut van takken. Wil je liever de hoogte in, klim dan gewoon in een boom! 

Kinderboerderijen en speeltuinen in Ede

Kinder mountainbikeroute in Ede

Een route speciaal voor kinderen die van mountainbiken houden? De kinder MTB Route is 4.5 kilometer lang en kent kleine hoogteverschillen door de bossen. Juist dát maakt de kinderfietsroute aantrekkelijk voor jonge MTB'ers.

Meer over deze route
Mountainbike route voor kinderen in Ede - Bezoek Ede

De natuur in
Natuurcentrum Veluwe organiseert allerlei avontuurlijke activiteiten voor kinderen. Wat denk je van een huifkartocht, vogelvoederkastjes of mezenkast timmeren, een vogel-voeder-klok maken, schilderen, kabouterwandelingen maken of op kraamvisite bij de lammetjes in de schaapskooi? 

Een balletje slaan
Midgetgolf is altijd goed! In Ede en omgeving vind je indoor en outdoor minigolfbanen. In Ede vind je een minigolf met 16 banen bij de bowlingbaan. Meer info: bowlingcentrumgroeneveld.nl. In Bennekom sla je op 18 banen een balletje ín het bos. Meer info: www.midgetgolf-dikkenberg.nl

Tip: Ook leuk is een partijtje boerengolf. Kijk voor meer info op: www.boerengolfbaan.nl

Evenementen met kinderen

Hier wil je heen met kinderen